کارگاه ملی هماندیشی- آموزشی سیاستها، راهبردها و برنامههای مدیریت مراتع کشور پس از دو روز فعالیت، دیروز، چهارشنبه، بیستوپنجم مهرماه با قرائت بیانیه پایانی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان خاتمه یافت.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در آیین اختتامیه این کارگاه ملی با بیان اینکه حفاظت از منابع طبیعی وظیفه آحاد مردم جامعه است گفت: در مفهوم امنیت زیستی و امنیت غذایی با چالشهای زیادی در کشور روبرو هستیم و نبود امنیت غذایی و امنیت زیستی بحرانزا خواهد بود.
دکتر وحید افزود: با توجه به وابستگی جوامع عشایری و روستایی کشور به مراتع و با توجه به کاهش علوفه در سطح مراتع و ایجاد مراتع ضعیف در سنوات اخیر و عدم توان اقتصادی در خرید علوفه متاسفانه شاهد ایجاد بحران گوشت در کشور بودیم.
وی با اشاره به اینکه سامانههای عرفی به عنوان بنگاههای اقتصادی در کشور محسوب میشوند، بر لزوم ارزشگذاری منابع طبیعی کشور در بیلان مالی دولت در راستای پیشگیری از ایجاد بحران در کشور تأکید کرد.
معاون وزیر در پایان با بیان اینکه عرصههای منابع طبیعی بر اساس قانون و شرع وقفپذیر نیستند خاطر نشان کرد: اکوسیستمهای طبیعی اکوسیستمی پیوسته هستند و هیچگونه تغییر کاربردی در آنها مجاز نخواهد بود.
معاون هماهنگی، پیشگیری و کاهش خطر سازمان مدیریت بحران کشور در این مراسم با بیان اینکه پدیدههای منابع طبیعی آثار فرامنطقهای دارند گفت: مراتع در کشور دارای کارکردها و فواید متعددی برای جامعه از جمله تأمین علوفه، پیشگیری از آلودگی هوا، بحث گیاهان دارویی و ... داشته و نیاز است از این کارکردهای مهم مراتع به نحو احسن استفاده کرد.
دکتر حسام افزود: بر اساس آمار منتشر شده کشور دارای ۸۴ میلیون هکتار مرتع بوده که از این میان حدود ۵۰ میلیون هکتار دارای تراکمی پایین هستند که امری بسیار نگران کننده محسوب میشود.
وی در پایان بر مدیریت مخاطرات طبیعی از جمله ریزگرد، سیل، کاهش آبهای زیرزمینی و فرسایش تأکید و حفظ شرایط موجود و احیای عرصههای ضعیف مرتعی را ضروری دانست.
گفتنی است: قرائت بیانیه پایانی توسط دکتر حسین بارانی، عضو هیأت علمی گروه مدیریت مرتع دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان خاتمه بخش این کارگاه دو روزه ملی بود.